Nieuws

Actueel bij Kantoor Vandewoude

Zijn u en uw syndicus al ingeschreven in de Kruispuntbank?

Ontdek de voordelen ervan voor uw Vereniging van mede-eigenaars

Uw Vereniging van mede-eigenaars (VME) is een onderneming net zoals alle andere. Ze moet dus ingeschreven worden in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Uw syndicus ook, zelfs als hij een mede-eigenaar is.

Belangrijk: ten laatste op 31 maart 2018 dienen de gegevens van uw syndicus in het KBO gelinkt te zijn aan uw Vereniging.

Opgelet! Valse telefoonoproepen in naam van AXA Bank

Beste klanten, momenteel worden er via een anoniem nummer in naam van AXA Bank telefoonoproepen gedaan ivm een nieuwe kaartlezer. Graag willen we u vragen hier NIET op in te gaan! Het is VALS. Dit zijn pogingen om uw bankgegevens los te krijgen om er daarna mee te fraude te plegen!

Nieuwe, mobielvriendelijke website

De website van kantoor Vandewoude werd onlangs in een nieuw, mobielvriendelijk kleedje gestopt. Voortaan kunt u onze website ook zonder problemen bekijken op smartphone, tablet en convertible !

Elektrische fietsen: wegwijzer

Elektrische fietsen: wegwijzer

Vanaf 1 oktober 2016 gaat men van start met de inschrijving van een nieuwe categorie van voertuigen, nl. de speed pedelecs.

Hieronder in de tabel kunt u de technische definities van de verschillende ‘elektrische fietsen’ en de voorwaarden om ze op de openbare weg te gebruiken, raadplegen.

  Rijwiel met elektrische hulpmotor Gemotoriseerd rijwiel Bromfiets klasse speed pedelec
Aandrijfkracht Enkel trapondersteuning Hoofddoel trapondersteuning (1) Hoofddoel trapondersteuning (1)
Vermogen =< 250 W =< 1000 W =< 4000 W
Snelheidsbeperking naar bouw Max. 25 km/u Max. 25 km/u Max. 45 km/u
Helmplicht Neen Neen (Brom)fietshelm (2)
Minimale leeftijd Neen 16 jaar 16 jaar
Rijbewijs Neen Neen Rijbewijs AM of B
Verkeersregels van toepassing Fietsen Fietsen Bromfietsen (3)
Inschrijving Neen Neen Ja
Certificaat van overeenstemming (COC) Neen Ja Ja
Verzekering Neen Ja indien trapondersteuning + motor die autonoom werkt / Neen indien enkel trapondersteuning Ja indien trapondersteuning + motor die autonoom werkt / Neen indien enkel trapondersteuning

1 Naast trapondersteuning is het mogelijk dat de motor ook aandrijfkracht levert zonder dat de pedalen bewogen worden.

2 De fietshelm moet conform EN1078 goedgekeurd zijn met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd beschermd zijn.

3 De wegbeheerders kunnen door middel van signalisatie deze categorie voertuigen toelaten in tegenrichting in éénrichtingsstraten en op voorbehouden wegen (fietsautosnelwegen) alsook verplichten of verbieden op het fietspad te rijden.

 

Autosalon 2016

Autosalon 2016

Een steentje tegen uw ruit, een kat die plots de straat oversteekt, u slipt op een glad wegdek. U verliest de controle over uw voertuig en raakt een paal… en u hebt net een nieuwe wagen gekocht!

Een ongeval is snel gebeurd. En als het zich voordoet, kunt u maar beter goed verzekerd zijn!

Voor een optimale bescherming van uw eigen voertuig of het voertuig dat u gebruikt in kader van uw beroepsactiviteit, kiest u vast en zeker voor de omnium.

Profiteer nu van onze exclusieve voordelen ter gelegenheid van het autosalon 2016 die bij AXA gelden voor elke omnium of mini-omnium die tot en met 31 maart 2016 wordt afgesloten.

U bent hoofdbestuurder van het te verzekeren voertuig (nieuw of tweedehands), minstens 25 jaar en hebt u de voorbije 5 jaar geen ongeval in fout gehad?

Kom vrijblijvend informeren bij ons op kantoor! Wij vertellen u alle details over dit aanbod.

U kunt ook een kijkje nemen op www.axa.be voor meer informatie.

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

In het kader van de ‘Veertiendaagse van de Veiligheid’ geven we extra aandacht aan inbraakpreventie.

Uit analyse blijkt dat de meeste inbraken gebeuren tijdens de donkere maanden van oktober tot maart – met een piek in december en januari – waarin het voor inbrekers heel wat makkelijker wordt om te zien wie wel of niet thuis is. Het gebeurt vooral in de vooravond wanneer u nog niet thuis bent van uw werk of nog snel boodschappen doet. Het is ook de periode waarin buren minder buitenshuis komen en er dus minder sociale controle op straat is.

Op het ‘boodschappenlijstje’ van dieven staan juwelen, horloges, geld en multimedia nog steeds als belangrijke ‘aankopen’.

Mits het nemen van enkele eenvoudige maatregelen, kunnen al heel wat problemen vermeden worden.

Wij sommen graag enkele preventietips voor u op:

1. Doe uw deuren op slot! Wist u dat een bankkaart volstaat om een deur te openen die niet is vergrendeld? Dat inbrekers kunnen binnendringen langs een velux of een geopend klapraam, zelfs op de tweede verdieping? Denk er ook aan om het tuinhuis goed af te sluiten en nooit een ladder of ander gereedschap te laten rondslingeren dat de inbraak kan vergemakkelijken.

2. Installeer sloten en een alarm. Een combinatie van deze twee systemen biedt een efficiënte bescherming.

3. Vermijd dat uw afwezigheid duidelijk is! Plaats bijvoorbeeld een timer op de verlichting en/of uw radio om uw aanwezigheid te veinzen. Verwittig uw buren bij vertrek en vraag hen om de rolluiken te bedienen.

4. Ga na wie er aanbelt! Een uniform kan ook vals zijn, dus wees waakzaam.

Met de gezellige (maar donkere) wintermaanden voor de deur is dit het ideale moment om een goede brand- en diefstalverzekering af te sluiten.

Kom gerust langs bij ons kantoor voor meer informatie.

Dela Uitvaartzorgplan
Dela Uitvaartzorgplan

Dela Uitvaartzorgplan

Het verdriet kunt u hen niet besparen. De kosten en de zorgen wel.

Een uitvaart kost vandaag tussen de 3.000 en 5.000 euro. Dat is een bedrag dat de meeste mensen niet zomaar onmiddellijk kunnen neerleggen. Daarom is het verstandig om vandaag al eens stil te staan bij uw afscheid. Ook al ligt dat nog jaren of zelfs decennia van u verwijderd.

Bespaar uw familie financiële en praktische zorgen: vraag bij ons op kantoor vrijblijvend meer informatie over een Dela Uitvaartzorgplan.